друкувати


На Вінниччині стартував проект по створенні агрокластеру

29 червня 2020, 07:28

Вінницька область у співпраці з Французькою Республікою реалізовує проєкт  децентралізованого співробітництва, у рамках якого в регіоні планують створити агрокластер. Про це повідомляє прес-служба Вінницької ОДА.

Повідомляється, що днями у Вінниці відбулося онлайн-обговорення реалізації проєкту за участю зацікавлених сторін – представників Вінницької області, компанії BETEN Ingenierie та французького агрокластеру Vitagora.

Під час зустрічі було обговорено на напрямки подальшої співпраці та шляхи реалізації проєкту. Він передбачає співробітництво за чотирма напрямами, які розподілені за зонами відповідальності між містом та областю, а саме:

Учасники проєкту здійснюють розробку дорожньої карти та формування подальших етапів її реалізації. Зокрема, у сфері агропромислового виробництва передбачається ознайомлення з роботою агропромислового комплексу Вінницької області та, безпосередньо, з підприємствами — потенційними учасниками агрокластеру. Французька сторона пропонує більш детально ознайомитись з роботою агрокластеру Vitagora, — зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, що на Рівненщині створили органічний кластер.