друкувати


Експорт агропродукції в Японію збільшився в два рази — Рутицька

4 лютого 2016, 14:19

Міністерство аграрної політики і продовольства (Мінагрополітики) відзначає збільшення експорту продукції агропромислового комплексу в Японію в 2 рази до $155 млн в 2015 році. Про це повідомила заступник міністра аграрної політики і продовольства з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька.

"У порівнянні з 2014 роком агроекспорт в "країну, де сходить сонце", виріс майже в 2 рази", — сказала вона.

Рутицька вважає Японію цікавою для експортерів вітчизняної продукції і зазначає, що ця країна на 60% залежить від імпортних продуктів харчування.

"Сьогодні Україна експортує до Японії в основному зернові і ... тютюн і вироби з нього. Є також порівняно незначний експорт сирів і йогуртів", — розповіла заступник міністра.

За її даними, за останній рік збільшилися поставки в Японію меду і продуктів переробки овочів та плодів.

"Ми хочемо створити умови для повномасштабної виходу на японський ринок українських експортерів продукції олійно-жирової галузі, а саме: соняшникової олії і маргарину. Цікавить також вихід на якісно новий рівень експорту продукції тваринництва. Тут є ніша з експорту м'яса птиці та молочних продуктів", — поділилась Рутицька.

Також міністерство розраховує залучити японських інвесторів в сектор агрологістики, переробки, зокрема сої і кукурурзи, вирощування і переробки ягід, а також часнику.

Рутицька заявляє, що аграрне відомство має інформацію про потенційну зацікавленість в повному циклі вирощування і переробки риби.

Нагадаємо, Мінагрополітики констатує збільшення експорту агропродукції в Японію в 2 рази до 147,2 млн доларів за 11 місяців 2015 року.

AgroPolit.com