друкувати


Незаконна вирубка лісів зафіксована на 73% лісомасивів України, – Держекоінспекція

27 червня 2020, 07:30

Незаконна вирубка нанесла лісовому господарству у 2018-2020 роках збитків на 641 млн грн. Держекоінспекція виявила порушення у 73% лісомасивів України. Про це повідомляється на сайті Державної екологічної інспекції (Держекоінспекції).

«Держекоінспекцією за 2018-2019 та за перший квартал 2020 року нараховано 641 млн 352 тис грн збитків, нанесених лісовому господарству, в тому числі невстановленими особами 168 млн 560 тис грн. Порушення виявлено у 73% лісомасивів України», – зазначається у повідомленні.

Згідно з повідомленням, повені на заході країни актуалізували питання незаконної вирубки лісу в Карпатах:  обговорюють, серед іншого, незаконні санітарні рубки державним підприємством «Великобичківське лісомисливське господарство».

 

Лісомисливське господарство смт Великий Бичків на Закарпатті двічі не допускало інспекторів Держекоінспекції до проведення натуральної перевірки на лісосіках санітарних рубок, на яких проводилася лісозаготівля в період «сезону тиші, – вказується у повідомленні.

За даними Держекоінспекції, відповідні матеріали передано до управління Служби безпеки України в Закарпатській області.

Державна лісова охорона працює неефективно. Така ситуація виникає через суміщення функцій регуляторного характеру та функцій державного нагляду, – резюмується у повідомленні.

Нагадаємо, що