друкувати


Озвучено план реорганізації Держрезерву, – Погорілий

27 червня 2020, 08:29

Реформований Держрезерв мав стати системою з електронним контролем. Про це в інтерв’ю AgroPolit.com розповів екс-керівник Держрезерву Ярослав Погорілий, який публічно підняв питання багатомільйонних розкрадань у відомстві за попередні роки.

«Світ іде в сторону діджиталізації, програмування, тому запропонував концепцію, де реформований Держрезерв мав стати системою електронного контролю. Агентство мало стати майданчиком для формування резервів різних відомств, міністерств, служб. Якщо ми говоримо про зерно, яким займається резерв, то це мала бути фондова торгівля. Навіщо чекати 10 років, щоб замінити зерно? Достатньо рік-два для освіження запасів. Чому не можна постійно обертати зерно і на цьому заробляти? Враховуючи логістичні можливості Держрезерву, за кілька років можна було б зробити державну компанію – найбільшого оператора на ринку зерна в Україні. Те ж саме з нафтою та зі складами зберігання», – сказав експерт.

За його словами, у нас склади є по всій Україні.

 Потрібно переформатувати їхню роботу під систему електронного контролю. А для цього створити певний єдиний електронний майданчик, змінити законодавство, – наголосив Погорілий .

Нагадаємо, що замість Держрезерву України уряду рекомендують створити його аналог та зберігати у рази менші запаси.