друкувати


Україна може отримати врожай близько 97 млн т зерна, – УЗА

26 червня 2020, 13:00

Україна у новому маркетинговому році може очікувати на новий рекордний показник урожаю кукурудзи та другий за обсягом урожай пшениці. Про це повідомила прес-служба Українсько зернової асоціації .

«У новому 2020/2021 маркетинговому році Україна цілком може знову отримати врожай близький до минулорічного – 97,1 млн т. А експорт зернових та олійних може сягнути 58,8 млн т», – йдеться у прогнозі УЗА станом на червень 2020 року.

У профільній асоціації зазначили, що високий валовий збір врожаю у новому зерновому сезоні можна очікувати завдяки новому рекордному показнику врожаю кукурудзи – 36,9 млн т, експорт кукурудзи сягне – 31 млн т.

УЗА також очікує в цьому році на другий після торішнього за обсягом врожай пшениці – 26,8 млн т, експорт може становити 18 млн т.

Цьогорічна зима та весна викликали тривогу на ринку через можливе погіршення врожаю 2020 року у зв’язку з погодними умови, проте травневі опади виправили весняну засуху та значно покращили зволоження ґрунту для вегетації як озимих, так і ярих культур, а спекотна погода червня сприяє росту та дозріванню зернових. Засуха у південних областях України не матиме критичного впливу на валовий врожай зернових, оскільки ці регіони не є основними виробниками зерна. Окрім того, в цьому році аграрії значно розширили площі під кукурудзою, що дозволяє очікувати на новий рекорд врожаю цієї культури», – зазначив президент Української зернової асоціації Микола Горбачов.

Нагадаємо, за даними дослідження аналітиків YouControl, до категорій в яких найбільше заробляють оптовики, потрапили представники АПК, які торгують зерном, тютюном, насінням і кормом для тварин.