друкувати


Аграрії відреагували на рішення про скасування квотування імпортних міндобрив

25 червня 2020, 16:00

Своїм рішенням про скасування квотування на імпорт добрив Кабмін зберіг конкуренцію на ринку мінеральних добрив. Про це в ексклюзивному коментарі для AgroPolit.com повідомив народний депутат України, секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський.

«Аграрії вкотре показали свою позицію та змусили уряд грати за економічними правилами. І парламентський комітет, і громадські активісти, й сільгоспвиробники стали на захист конкурентних відносин. У результаті гострої дискусії, Кабмін таки зберіг конкуренцію на ринку мінеральних добрив. Адже конкуренція дозволяє обирати якість за доступну ціну, балансувати в закупівельній політиці та формувати власну персональну програму лояльності», — зазначив він.

Іван Чайківський впевнений, що ринок сформує свої правила, які підуть на користь аграріїв.

До слова, протекційна політика уряду не має нічого спільного в цій ситуації з захистом національного товаровиробника. Бо не можна підтримувати одних за рахунок інших. Успішність рішень уряду буде оцінюватися за рівномірним розвитком всіх основних галузей і решти, що є суміжними та похідними», — додав Іван Чайківський.

Нагадаємо, уряд скасував квотування імпорту мінеральних в Україну, яке грало на руку хімічним заводам Дмитра Фірташа.