друкувати


Для покращення ситуації в молочній галузі потрібно зменшити собівартість продукту ― Дикун

9 липня 2016, 13:31

Виробники молока повинні добитися якомога нижчої собівартості. Про це розповів голова Всеукраїнського Аграрного Ради (ВАС) Андрій Дикун.

«Сьогодні виробники молока в основному акцентують увагу на собівартості. Якщо вона буде меншою, ми ще зможемо виживати. Оскільки у виробництві літру молока 60% займають корми, треба починати із того, щоб у нас був якісний силос кукурудзи та якісний сінаж із 1 га. Ось ці дві речі записали у програму із розвитку членів Асоціації і, проаналізував роботу за півроку, вже побачили, що цього року будемо мати значно кращі корми минулорічні і вони будуть значно меншої собівартості», ― каже він.

За його словами, якість молока в цьому році буде набагато кращою ніж в минулому.

«Крім того у нас є ряд інших заходів, які ми проводимо для того, щоб стабілізувати ситуацію для нашої молочної галузі. Учора була зустріч із міністром аграрної політики Тарасом Кутовим і попередньо ми домовилися про те, що треба розробити аграрний план закупівель. Треба "розвернути" Аграрний фонд до виробників молока, щоб він відновив закупки твердих сирів, масла, сухого молока. У цьому сезоні це зробити уже буде неможливо, але попередня домовленість у нас є, щоб у наступному було все добре», ― додає голова.