друкувати


Дві птахофабрики МХП підтвердили статус виробника без застосування антибіотиків

26 червня 2020, 07:30

Завершено аудит двох птахофабрик, що входять в структуру агроіндустріального холдингу МХП, на предмет використання ними антибіотиків. Про це пише прес-служба «Союзу птахівників України».

«Згідно з висновками проведених аудитів, «Миронівська птахофабрика» та «Вінницька птахофабрика» відповідають задекларованим добровільним вимогам до птахогосподарств по вирощуванню птиці та забійного (переробного) підприємства із технологією отримання продукції птахівництва без застосування антимікробних засобів та їхніх залишків», — наголошується в повідомленні.

Таким чином «Союз птахівників України» надав підприємствам право наносити додаткове маркування класу «А» на свою продукцію. Цей клас означає, що антимікробні засоби не застосовувалися ні на одному з етапів вирощування: ані на батьківському стаді, ані на промисловому.

Прес-служба агрохолдингу МХП на сторінці в Facebook анонсувала найближчим часом старт аудиту для отримання статусу вільної від використання антибіотиків на всіх етапах виробництва на ще одній зі своїх птахофабрик — на птахофабриці «Оріль-Лідер».

Довідка: Аудити проводилися представництвом міжнародного органу з сертифікації «Бюро Верітас Сертифікейшн Україна» з 25 по 28 травня 2020 року на підприємствах «Миронівська птахофабрика» та «Вінницька птахофабрика».

Нагадаємо, МХП збільшив виробництво курятини в I кварталі 2020 р.