друкувати


В Україні не вводитимуть мита на дизпаливо

25 червня 2020, 11:00

Уряд повідомив, що припиняє антисубсидиційну процедуру щодо імпорту в Україну окремих продуктів переробки нафтової сировини (дизельного палива та скрапленого газу) походженням з Російської Федерації. Відповідне рішення сьогодні було опубліковане в «Урядовому кур’єрі».

Зазначається, що Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (далі — Комісія) розглянула:

За результатами розгляду Комісія встановила, що наведені у скарзі докази не є достатніми для порушення антисубсидиційного розслідування щодо імпорту в Україну окремих продуктів переробки нафтової сировини (дизельного палива та скрапленого газу) походженням з Російської Федерації.

У зв’язку із зазначеним Комісія прийняла рішення:

Рішення Комісії набирає чинності з дня доведення його до відома публічного акціонерного товариства «Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія «Укртатнафта», публічного акціонерного товариства «Укрнафта» та акціонерного товариства «Укргазвидобування».

Цікаво, що офіційного рішення про запровадженя мита на дизпалива не було.

Раніше повідомлялося, що АПК чекають додаткові витрати на 2 млрд грн через введення мита на дизпаливо. Детальніше читайте у матеріалі - Введення мита на дизпаливо – агросектор чекають додаткові витрати на 2 млрд грн.