друкувати


ЄС допомагатиме Мінагропроду думати про продовольчу безпеку України ― офіційно

8 липня 2016, 15:48

В Україні стартував проект ЄС «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні», який реалізовується спільно з НААН.

За словами керівника групи з сільського господарства й санітарії та фітосанітарії в рамках групи підтримки ЄС для України Ніколя Верле, даний проект допоможе зміцнити потенціал міністерства аграрної політики та продовольства (МАПП) у реалізації «Єдиної комплексної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій в Україні на 2015-2020 роки» та виконати угоду про ЗВТ із ЄС.

«Пропонуючи наш проект, перш за все, прагнемо допомогти українцям наблизитися до законодавства ЄС, беручи до уваги лише найкращий досвід», ― пояснив керівник групи та провідний експерт у галузі регуляторної та інституційної реформи Джон Міллнз.

«Наразі є ряд процесів, які заважають впровадженню стратегічного плану 2016-2020. Їх потрібно аналізувати й усувати, адже уряд повинен думати в першу чергу про добробут населення та розвиток аграрної галузі загалом», ― додав Верле.

А для цього, на його думку, потрібні висококваліфікованих працівників.

«У кадрах проблеми не буде. Ми маємо багато випускників, які виходять зі стін ВНЗ із гарними знаннями та бажанням працювати. На них потрібно робити ставку», ― зауважила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька.

Тетяна Крисюк