друкувати


В урожаї 2020 року частка пшениці продовольчої якості становитиме більш як 50%, – прогноз

23 червня 2020, 10:22

У 2020 році в Україні частка пшениці продовольчої якості в урожаї буде більш ніж 50%. Про це заявила провідний експерт ринку зернових аналітичного агентства «УкрАгроКонсалт» Єлизавета Малишко.

У повідомленні йдеться, що травневі дощі покращили стан пшениці на всій території України, окрім крайнього півдня. А спекотна погода в червні, що супроводжується дощами, сприятливо позначається і на якості, й на кількості зерна.

Згідно з прогнозними моделями, такі погодні умови збережуться найближчим часом, що добре для дозріває зерна ранніх ярих, а також для кукурудзи та соняшнику.

У причорноморському регіоні стартує збиральна кампанія. Перші обкосив почалися з озимого ячменю, на порозі початок збирання пшениці. Старт прибирання супроводжується сезонним падінням цін. Додатковий тиск чинять глобальні чинники високих світових перехідних залишків, підвищення прогнозів врожаю пшениці в Росії, початок збирання в США і ЄС. Проте, ціна пшениці залишається вище аналогічного періоду минулого року на $7-8.

Оскільки збирання розпочнеться з півдня, яке найбільше постраждало від посушливих умов весни, перші показники врожайності будуть істотно гіршими за торішні.

Нагадаємо, що в ООН озвучили прогноз урожаю зернових в Україні.