друкувати


Ігоря Петрашка планують звільнити з посади очільника МЕРТ вже цього тижня

22 червня 2020, 16:40

Як стало відомо AgroPolit.com з власних джерел в уряді, міністра Ігоря Петрашка можуть звільнити з посади через незадовільні результати роботи відомства, яке він очолює. За інформацією від нашого джерела, останньою краплею в історії очільника МЕРТу стала низка скандалів, пов'язаних зі введенням мита на імпорт палива та квотуванням імпортних добрив. Також незадовільною залишається ситуація з фінансуванням АПК і невідомо як це питання буде вирішуватися, особливо на тлі проваленої програми дій уряду.

Нагадаємо, Аграрний комітет у повному складі звернувся до президента Володимира Зеленського, прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашко з проханням не вводити квотування на імпорт добрив. Детальніше про це читайте у матеріалі: Ігор Петрашко & Дмитро Фірташ: курс на створення монополії чи лібералізація ринку міндобрив?

Ситуація з митом на дизельне паливо та продукцію нафтопереробного комплексу також не залишила аграріїв байдужими. Більш докладно про це читайте у матеріалі: Введення мита на дизпаливо – агросектор чекають додаткові витрати на 2 млрд грн.

Варто додати, що до заступників Петрашка такоє є низка питань: Вісім місяців аграрного заступника Тараса Висоцького — що зроблено? Провал за ключовими позиціями.