друкувати


З власною переробкою АТ «Аграрний фонд» може бути успішною компанією, з часткою на ринку борошна не менш як 20%

26 червня 2020, 06:22

За умови проведення власної переробки та підтримки уряду АТ «Аграрний фонд» зможе мати у складах не менше 20% борошна від того, що є на ринку. У цьому запевнив в. о. голови правління АТ «Аграрний фонд» Богдан Банчук. Про це деталі у публікації Продовольча безпека України на чотирьох – як її гарантують ДПЗКУ, Держрезерв, ДСБУ «Аграрний фонд» і АТ «Аграрний фонд»

«Якщо в уряду є бачення, що Аграрному фонду потрібно забезпечити продовольчу безпеку в довготривалій перспективі, то ми готові виступити гарантом такої безпеки. Та й взагалі з власною переробкою Аграрний фонд може бути успішною та ефективною державною компанією, з часткою на ринку борошна не менше 20%. Адже ми й на чужих потужностях робимо до 12−14%, а на своїх ця кількість значно виросла б. Тоді вдалося б говорити про вигіднішу ціну для кінцевого споживача та про вищу якість продукту», – сказав Банчук.

Нагадаємо,  голова об'єднання «Агро-Продовольча Рада» Іван Слободяник у перші дні карантину задля запобігання поширення коронавірусу заявляв, що для АТ «Аграрний фонд» було б добре доручити здійснювати закупівлю продукції у виробників.

Я вважаю, що Аграрний фонд та Держрезерв мали б зараз скуповувати сухе молоко і масло, щоб зняти надлишки з ринку, дати можливість селянам заробляти хоча б з мінімальною маржою та зберегти поголів'я. Зараз це має стати основною функцією Агрофонду і Держрезерву щодо агросектору», – заявив Слободяник.