друкувати


ДСБУ «Аграрний фонд» не провела за 18 років жодної товарної інтервенції

25 червня 2020, 06:28

Компанія ДСБУ «Аграрний фонд» за 18 років не провела жодної товарної інтервенції, хоча серед цілей її створення було питання інтервенційних закупівель зерна. Про це стало відомо з коментарів для публікації AgroPolit.com Продовольча безпека України на чотирьох – як її гарантують ДПЗКУ, Держрезерв, ДСБУ «Аграрний фонд» і АТ «Аграрний фонд».

«Коли створювалось підприємство ДСБУ «Аграрний фонд», стояло питання заставних інтервенційних закупівель зерна. У 2002 році в Україні спостерігалися такі погодні умови, коли не було пшениці, стояло питання, чи купувати пшеницю. То сьогодні ми великі експортери. І такі заставні інтервенційні закупки, які були прописані в законі «Про зерно і ринок зерна в Україні», а потім перейшли у закон про підтримку АПК, але сьогодні це не потрібно», – розповів народний депутат Микола Кучер

Нагадаємо, у 2016 році ДСБУ «Аграрний фонд» стала учасником гучного скандалу через крадіжку зі складів цукру на 212 млн грн. Водночас, через 11 років після створення ДСБУ «Аграрний фонд» було створено АТ «Аграрний фонд». Друга організація мала на меті створювати форвардні закупівлі зернових і була прибутковою за підсумками 2018 року.