друкувати


Урожай ячменю на Одещині катастрофічно низький — фермер

19 червня 2020, 18:00

На Одещині розпочали збір ячменю. Врожайність не перевищує 1 т/га. Про це повідомив головний агроном СФГ «Балкани» Анатолій Волканов, передає Kurkul.com.

«Ячмінь почали вже збирати. Проте він у нас згорів. У нас біда. Збираємо близько 1 т/га. Також маємо пшеницю, тут ситуація дещо краща, ніж з ячменем», — розповів фермер.

Також він додав що за два тижні розпочнуть збір ріпаку.

Аналогічна ситуація по всій Одеській області. Фермер із Саратського р-ну Одещини Сиров Іван, керівник СВК «Сергіївка» розповів, що із 1 тис. га ріпаку вижила лише половина. За словами фермера, урожайність буде не більше ніж 0,5 т/га.

Фермер також зазначив, що їх господарство ще не розпочинало жнива. Розпочати збір пшениці планують за півтора тижня. У господарстві її посіяли 1,5 тис. га, хоча частина посівів теж загинула і їх довелось пересівати.

Ячмінь у нас весь згорів. Зараз його пересіваємо соняшником», — зазначив Іван Сиров.

Фермер додав, що за 24 роки це перший раз така катастрофічна ситуація на Одещині.

Поганий був 2003 рік, 2007, минулий рік був поганий, але не в такій мірі», — сказав фермер.
Та зазначив, що не вірить у те, що держава компенсуватиме фермерам збитки.

Нагадаємо, на полях Одещини склалась катастрофічна ситуація. Уже підтверджено загибель понад 300 тисяч гектарів озимини і дані щодня зростають. За прогнозами управління аграрної політики Одеської ОДА, площа знищених посухою озимих може сягнути 500 тисяч гектарів, тобто половини посів.