друкувати


Названо 5 основних змін, які передбачає законопроєкт №3318 про ветеринарну медицину

18 червня 2020, 10:00

Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект №3318 про ветеринарну медицину та благополуччя тварин. Про це повідомляється на офіційному сайті ВРУ.

«Підтримка парламентом цього проекту закону є важливим кроком у реформуванні галузі ветеринарної медицини в Україні, регулювання якої не оновлювалася майже 25 років. Вже давно потрібно прибрати зайві бюрократичні процедури, осучаснити їх і перевести у електронний формат, а також надати більше можливостей для розвитку бізнесу у цій галузі. Це загальноєвропейська практика, яка впроваджується в Україні», — прокоментував заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Сергій Глущенко.

Основні зміни, які передбачає законопроект:

Ці та інші зміни сприятимуть посиленню захисту здоров’я та благополуччя тварин, підвищенню відповідальності за порушення законодавства у сфері ветеринарної медицини, створенню кращих умов господарювання в галузі тваринництва, розвитку приватної ветеринарної медицини на селі, міжнародної торгівлі, виробництва ветеринарних препаратів тощо.

Нагадаємо, основна мета законопроєкту №3318 «Про ветеринарну медицину та благополуччя тварин»  – наближення нашого законодавства до актів ЄС і впровадження в Україні світових стандартів, які регулюють питання здоров’я і благополуччя тварин.

Детальніше про законопроект читайте у інтерв'ю з заступником міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – Сергієм Глущенко.