друкувати


Нардепи ухвалили за основу законопроект про ветеринарну медицину

17 червня 2020, 16:00

Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект №3318 про ветеринарну медицину та благополуччя тварин. Про це повідомляється на офіційному сайті ВРУ.

Відповідне рішення підтримали 306 народних депутатів України.

Законопроектом пропонується комплексно врегульовано усі ключові питання, які стосуються:

Законопроектом пропонується запровадження європейської моделі віднесення хвороб тварин до таких, що підлягають повідомленню, передбаченої Регламентом ЄС 2016/429 про трансмісивні хвороби тварин. Передбачаються нові правила виробництва, обігу та застосування ветеринарних лікарських засобів, передбачається розмежування підстав та посилення адміністративної відповідальності за порушення законодавства про ветеринарну медицину та благополуччя тварин.

Законопроектом також передбачається, що ветеринарні документи, так само як і ветеринарні рецепти можна буде видавати як в паперовій, так і в електронній формі.

Нагадаємо, основна мета законопроєкту №3318 «Про ветеринарну медицину та благополуччя тварин»  – наближення нашого законодавства до актів ЄС і впровадження в Україні світових стандартів, які регулюють питання здоров’я і благополуччя тварин.

Детальніше про законопроект читайте у інтерв'ю з заступником міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – Сергієм Глущенко.