друкувати


Найбільшу зарплату в аграрному комітеті парламенту отримує наймолодший депутат

22 червня 2020, 06:22

Найбільшу зарплату у комітеті з питань аграрної та земельної політики парламенту отримує колишній журналіст та наймолодший депутат в комітеті Дмитро Костюк, якому виповнилось 27 років. Про це можна дізнатись з аналітичної публікації AgroPolit.com Декларації аграрних депутатів за 2019 рік: доходи, маєтки та запаси багатства.

Дмитро Костюк з партії «Слуга народу» задекларував зарплату, яку отримав від початку роботи Верховної Ради ІХ скликання у 2019 році. Вона склала 315 тис. грн. Його доходи перевищив лише Павло Халімон, віком 37 років, який отримав 318 тис. грн. Халімон до роботи депутатом був виконавчим директором газопостачальної організації. Тобто, у місяць ці парламентарі отримували по близько 80 тис. грн.

Середня зарплата, яку задекларували депутати, складала 150 тис. грн. за 4 місяці. Тобто, трохи більше як 30 тис. грн. на місяць.  

Серед депутатів VIII та IX скликань, які декларували свої доходи від роботи у парламенті у 2019 році, отримав депутат від ВО «Батьківщина» Вадим Івченко – понад 1 млн грн. У цю суму входить доплата за виконання депутатських повноважень та транспортні витрати, пов'язані з поїздками Україною. 

Нагадаємо, найбільше сільськогосподарської техніки задекларував Микола Кириченко