друкувати


Вітчизняному агросектору потрібен новий закон про фермерство, – експерт

13 червня 2020, 09:30

Українському агросектору потрібен новий закон про фермерство. Про це в ексклюзивному інтерв’ю  AgroPolit.com заявив народний депутат, член аграрного комітету Микола Кучер

 «Я тільки за новий закон про фермерство. Але закон про фермерство повинні  написали дуже кваліфіковані люди, бо все, що в нас робиться в понятійному матеріалі у цій сфері, я не можу розібрати. Треба посадити серйозну групу людей, яка розбирається в цій темі, потім це все обговорювати, потратити пів року-рік, їм треба допомогти», – заявив Кучер.

Він додав, що підтримує ідею стимулювання локального виробника агропродукції, як і загалом малих виробників, котрі виробляють овочі, фрукти.

 Якщо ми вкладаємо в гектар кукурудзи $1000, то в гектар овочів потрібно $15000. Таким виробникам потрібно дати кредити, державні гарантії, слід їх навчати фінансовій грамотності, роботі з банками. В нас були потужні управління сільського господарства при Мінагрополітиці. Що сьогодні є? Нічого. А нам потрібні управління, які б вели роботу з малими фермерами, допомагали їм, роз’яснювали. Прийняли закон, що держава бере на себе плату ЄСВ, щоб люди мали пенсії. Дуже про це знають? Та ніхто не знає. Що в перший рік держава може сплачувати 90%, в другий рік – 80%, третій – 70. Чому цим не користуватися? Ні до кого ця інформація не доходить, із людьми треба працювати. Треба, щоб держава полюбила фермерів, – наголосив він.

Більше читайте за посиланням.

Нагадаємо, що Зеленському пропонують внести зміни до Конституції про те, що основою аграрного устрою в Україні є фермери.