друкувати


У Раду внесено законопроєкт про ідентифікацію та реєстрацію тварин

12 червня 2020, 16:00

У Верховну Раду України внесено законопроєкт №3593 про ідентифікацію та реєстрацію тварин, який розроблено з метою приведення законодавства України у відповідність до положень європейського законодавства. Про це повідомляє АgroРolit.com.

Проєктом Закону пропонується врегулювати питання щодо ідентифікації та реєстрації в державній базі даних домашніх тварин – котів, собак та диких тварин, які перебувають у неволі чи у напіввільних умовах відповідно до Європейської конвенції про захист домашніх тварин, яку Україна ратифікувала 18 вересня 2013 року.

У пояснювальній записці до нього так записано мету цього законопроекту:

Зазначається, що прийняття проекту Закону дозволить усунути відмінності між законодавствами країн – членів ЄС щодо вимог до торгівлі товарами, що охоплюються санітарними заходами між Сторонами, забезпечуючи при цьому охорону життя і здоров’я людей, тварин, належний рівень простежуваності переміщень тварин та створить умови для функціонування спільного ринку, забезпечення його якісними продуктами.

Також законопроектом пропонується внести зміни до статті 107-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині розміру штрафних санкцій за порушення законодавства з ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин.

Зокрема, встановити накладення штрафу на громадян та уповноважених осіб від двадцяти п’яти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (425 – 510 грн). У разі вчинення порушень особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за порушення законодавства з ідентифікації та реєстрації тварин, встановити накладення штрафу на громадян та уповноважених осіб від сорока до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 – 850 грн), – йдеться у пояснювальній записці.

Автрори законопроєкту: Сольський Микола Тарасович (IX скликання), Юрчишин Петро Васильович (IX скликання), Чайківський Іван Адамович (IX скликання), Богданець Андрій Володимирович (IX скликання), Кучер Микола Іванович (IX скликання) та інші.