друкувати


Опубліковано повне досьє нового очільника Держгеокадастру Романа Лещенка

11 червня 2020, 10:26

Розпорядженням Кабінету міністрів на посаду голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру 10 червня поточного року було призначено уповноваженого президента із земельних питань Романа Лещенка. Редакція AgroPolit.com зібрала максимально повну інформацію про нового очільника Держгеокадастру — деталі у досьє.

Лещенко Роман Миколайович народився у 1988 році в селі Нагірна Жашківського району Черкаської області в родині фермерів. Планував отримати освіту в Уманському аграрному університеті, щоби продовжити справу батьків, але згодом змінив свої наміри та поступив до КНУ ім. Шевченка на юридичний факультет.

Сам Лещенко розповідає, що його метою було реалізувати себе в юриспруденції, тож почав працювати в цій галузі ще протягом навчання в університеті.

Кар'єра:

З 2007 р. — працював у компанії OSG Group, займав посаду головного юридичного консультанта холдингу;

в 2013 р. — зайнявся аграрним консалтингом, заснувавши «Український аграрний центр».

1 жовтня 2019 р. —10 червня 2020 р. — його призначено уповноваженим уряду із земельних питань.

10 червня 2020 р. — призначено головою Держгеокадастру України. 

Перебуваючи на посаді уповноваженого президента із земельних питань, Лещенко сформулював сім тез про земельну реформу: ринок землі, тінь, податки, скупка та державні землі.

У свою чергу, AgroPolit.com з'ясував концепцію земельної реформи від новообраного голови Держгеокадастру, а також проаналізував, які питання доведеться вирішувати новому керівнику