друкувати


Торгового представника України обрано заступником голови Міжнародної ради по зерну

10 червня 2020, 18:00

Під час онлайн-зустрічі 51-ї сесії Міжнародної ради по зерну (МРЗ), яка відбулася 8 червня, торгового представника України Тараса Качку обрано заступником Голови Ради МРЗ на 2020/2021 рік – головного адміністративного органу організації. Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.

У повідомленні ідеться, що цьому передувала активна дипломатична робота, спрямована на підтримку українського кандидата.

Протягом 2019-2020 років було активізовано роботу з просування власних ініціатив на глобальному ринку зернових, а позиція заступника Голови Ради МРЗ на 2020/21 рік – це підготовка до головування в організації у 2021/22 році.

«Участь в даному заході Україна розглядає як складову активної та послідовної діяльності з посилення впливу на міжнародному ринку торгівлі зерном», – сказавзаступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – Торговий представник України Тарас Качка.

Нагадаємо, раніше качка вже заявляв, що Україна буде активно співпрацювати з іноземними державами щодо додаткових експортних поставок аграрної продукції для потреб продовольчої безпеки цих країн.