друкувати


Сьогодні Романа Лещенка призначать головою Держгеокадастру

10 червня 2020, 11:29

Сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України призначать нового голову Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру – ним стане уповноважений президента із земельних питань Роман Лещенко. Про це повідомляє власне джерело AgroPolit.com у Кабміні.

Нагадаємо, у травні уряд звільнив з посади голови Держгеокадастру Дениса Башлика. На посаду т.в.о голови Держгеокадастру призначили Юлію Мороз, яка до того обіймала посаду першого заступника голови зазначеної служби. 

Згодом, на посаду голови Держгеокадастру запропонували кандидатуру уповноваженого президента із земельних питань Романа Лещенка.

Варто додати, що Лещенко лобіював прийняття земельного закону на етапі його підготовки та розгляду у Верховній Раді України. Також він відстояв збереження Держпідтримки аграріїв на 2020 рік на рівні 4 млрд грн. 

Раніше в інтерв’ю AgroPolit.com Роман Лещенко розповідав, що відчуває себе компетентним у галузі фінансового права, адже мав практичний юридичний досвід у цій сфері та здійснював викладацьку діяльність. Називав 4 базові компетенції: міжнародне оподаткування, публічні фінанси, земельне та аграрне право.

Про позицію Лещенка щодо земельної реформи, тіньові схеми перепродажу угідь в обхід мораторію та зміну земельного оподаткування читайте за посиланням.