друкувати


У 2020 році у світі очікується рекордний врожай зернових, – ФАО

9 червня 2020, 09:30

У наступному сезоні урожай зернових в світі сягне 2,78 млрд т. Це рекордний показник, який на 2,6% більший від виробництва 2019 року. Про це заявили аналітики  Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО), інформує прес-служба організації. 

Повідомляється, що найбільше збільшиться обсяг виробництва кукурудзи: приріст світового врожаю становитиме 64,5 млн т.

«Сукупний обсяг в 1,207 млрд т обумовлений прогнозованими рекордними врожаями в Північній Америці й Україні, та близькими до рекордних врожаями в Південній Америці», – йдеться в звіті.

Водночас у ФАО очікують світовий урожай пшениці на рівні 2019 року. У країнах ЄС, в Україні та США виробництво культури буде нижчою в порівнянні з попереднім роком, але загальний обсяг компенсує високий урожай в Австралії і РФ.

За розрахунками ФАО обсяг торгівлі зерном у світі в наступному сезоні виросте на 2,2% до 433 млн т, встановивши тим самим новий рекорд. Зростання очікується для всіх основних видів зернових", – відзначили аналітики організації.

Нагадаємо, що Українська зернова асоціація в травневому звіті покращила, порівняно з квітневим звітом, прогноз врожаю 2020/2021 маркетингового року з 94 млн т до 98 млн т.