друкувати


В Україні ініціюють зміни правил виробництва коньяків

5 червня 2020, 08:30

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства пропонує змінити правила виробництва коньяків в Україні. Проект наказу вносить зміни в правила виробництва коньяків від 2017 року, опублікований на сайті Мінекономіки.

Зокрема, пропонується скасувати обов'язкове використання спиртів українського походження, частка яких має бути не меншою за 20% у 2020 році, 25% — у 2021 році, 30% — у 2022 році та інше, при використанні імпортних спиртів для виробництва коньяку.

Відповідний абзац у новому проекті наказу звучить наступним чином:

При виробництві ординарних коньяків України допускається використання витриманих не менше трьох років спиртів коньячних неукраїнського походження».

Також пропонується дозволити відвантаження коньяків на інші підприємства для їх подальшого розливу в споживчу тару виключно для експорту, для реалізації на території України це буде заборонено. Крім того, пропонується дозволити перегонку коньячних виноматеріалів у термін, який визначає керівник підприємства, тоді як зараз це необхідно робити в термін до 1 квітня наступного після врожаю року (максимум — до 1 липня).

Нагадаємо, виноробна галузь України ризикує зникнути у найближчі роки.