друкувати


У Мінекономіки визнали недієздатність системи компенсацій від посухи

4 червня 2020, 18:00

Нинішня система державної допомоги постраждалим внаслідок довготривалої посухи на Одещині виявилася неефективною та потребує реформування, з урахуванням попереднього досвіду. Про це заявив Тарас Висоцький на своїй сторінці у Facebook.

«Через посуху загинули 385 тис. га посівів. І, хоча загальні збитки сукупної виручки по всій Україні складають до 2%, в Одеській області заактовано 30,5% втрат озимих культур (біля 310 тис. га). Посуха особливо сильно вдарила по землях Бессарабії», — зазначив Тарас Висоцький.

Він вважає доцільним удосконалити Закон України «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою», який має захищати майнові інтереси страхувальників у сільському господарстві.

Тарас Висоцький повідомив, що Мінекономіки готує проєкт закону «Про державну підтримку сільськогосподарського страхування», який буде представлений у липні.

Згідно з цим законом держава буде створювати умови для сільськогосподарського страхування:

Учасниками агрострахування зможуть стати як сільгосптоваровиробники, так і страхові компанії, що будуть страхувати сільгосппродукцію. Об’єктами страхування будуть посіви, насадження та урожай, а також тварини, риба, біоресурси, сім’ї бджіл у вуликах.

Нагадаємо, раніше фермери повідомляли, що держава не помічає, що на території Одеської області відбулось дійсно стихійне лихо. Наразі фермерам, як ніколи потрібна підтримка та допомога.

Також повідомлялося, що уряду пропонують компенсовувати аграріям втрати від пошкодження посівів с/г продукції.

Варто зазначити, що за аналізом діяльності представників аграрного комітету, Олег Тарасов – один з найактивніших нардепів. Детальніше про це читайте у матеріалі: Аграрний комітет – скільки законопроектів встигли зареєструвати депутати у новому 2020 році.