друкувати


Володимир Зеленський: закон про ринок землі перепишуть під іноземців

4 червня 2020, 14:30

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв захистити іноземні компанії, які готові укласти довгострокові контракти на оренду землі в Україні. Про це він повідомив під час зустрічі з представниками бізнесу Хмельницької області в середу.

За словами президента, в рамках закону кожен суб'єкт повинен мати право на придбання землі, але уряд зверне увагу на нерівні умови між вітчизняним споживачем і іноземними компаніями для того, щоб прийти до рівного консенсусу.

«Це обов'язково буде після певних рішень. Але при цьому ви повинні теж знати, що ми не могли відкрити покупку землі для всіх, включаючи іноземні компанії. Тому що, ви ж самі кажете про рівні умови. А іноземні компанії мають умови зовсім інші», — пояснив він.

Президент України нагадав, що є урядова програма, яка передбачає кредитування фермерів під 2%. Лідер країни вказав, що тільки лише після реалізації подібних пільг Україна зможе відрити свою землю для іноземців.

При цьому ми готові захищати договору тривалої оренди і іноземні компанії, які давно на нашому ринку», — підкреслив президент.

При цьому Зеленський закликав бізнес повідомляти місцевій владі про наявність будь-яких проблем.

Нагадаємо, за попередніми підрахунками, увесь обсяг чорнозему в Україні коштує $830 млрд — $1 трлн.