друкувати


Парламентарі запропонували законопроект про розпаювання державних земель

5 червня 2020, 06:07

Депутати Верховної ради України зареєстрували законопроект № 3012-2, який передбачає розпаювання державних земель та передачу ділянок колишнім працівникам та пенсіонерам. Відповідний законопроект зареєстрували Олег Тарасов, Іван Чайківський, Микола Кучер та інші.

Законопроект № 3012-2 передбачає розпаювання при:

Приватизації підлягають: 

Деталі про законопроект дивіться за посиланням.

Правовий механізм приватизації земель державних та комунальних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій визначений у статті 25 Земельного кодексу України доволі неякісно… чинний механізм приватизації земель державних та комунальних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій позбавляє вказані юридичні особи практично усього земельного банку, що робить їх приватизацію абсолютно нецікавою для інвесторів, внаслідок чого фактично знищуються перспективи збереження відповідної виробничої бази. Також існують значні проблеми із забезпеченням земельними ділянками учасниками бойових дій… Для вирішення зазначених проблем був розроблений даний законопроект», – вказано у пояснювальній записці до законопроекту №3012-2.

Нагадаємо. у парламенті зареєстровані законопроекти №3012 та №3012-1, які запроваджують можливість виділення паїв під час приватизації ДП.