друкувати


Ліквідація Мінагрополітики призвела до росту конфліктів між МЕРТом та аграріями

1 червня 2020, 16:30

Через ліквідацію Мінагрополітики все частіше виникають суперечки між аграріями та профільними посадовцями МЕРТ, і вкотре постає питання відновлення міністерства аграрної політики. Таку думку на своїй сторінці у ФБ висловила  колишня в.о. міністра аграрної політики і продовольства України Ольга Трофімцева.

Нагадаємо, один з таких конфліктів спричинила спроба МЕРТ під егідою міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігоря Петрашка створити нові правила гри на ринку мінеральних добрив. Аграрії до такого рішення ставляться критично, бо не ввозитимуть засоби виробництва з ЄС та інших країн світу, які добре себе зарекомендували в питанні ціна/якість продукції. 

Безглуздим називає крок попереднього уряду у напрямку ліквідації аграрного міністерства колишня в.о. міністра аграрної політики і продовольства України Ольга Трофімцева. Вона відреагувала на чергову обіцянку уряду, цього разу в обличчі прем'єра Дениса Шмигаля відновити Мінагрополітики. 

Це вже вкотре за півроку?... Ну, по-перше, респект пану Шмигалю за розуміння необхідності їснування окремого Мінагрополітики (і Мінекології). А, по-друге, дехто страшно поспішав це міністерство знищити, от прям аж спотикались на швидкості. А по факту знищили як саме міністерство, так і зародки аграрної політики, яка там формувалась. Одне з найбільш недолугих рішень пана Гочарука і його команди», – сказала Трофімцева.

Детальніше про ситуацію на ринку добрив читайте у матеріалі: Ігор Петрашко & Дмитро Фірташ: курс на створення монополії чи лібералізація ринку міндобрив?