друкувати


Реформа Держгеокадастру – старі виклики для нового очільника

31 травня 2020, 11:00

Розпорядженням Кабінету міністрів України 25 травня 2020 року звільнено з посади голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Дениса Башлика, який провів на службі майже півроку (3 грудня 2019 р. – 26 травня 2020 р.).

Нагадаємо, що ознайомитися зі станом українських земель тепер можна завдяки «Земельному довіднику України» — це детальна база даних про земельний фонд нашої країни та зручний гід по земельній реформі.

Земельний довідник України 2020 — інфографічний навігатор по ринку землі

Варто зазначити, що призначення Башлика відбулося одночасно із заявою Володимира Зеленського про необхідність реформування Держгеокадастру як одного з найкорумпованіших органів влади в країні.

Провести повне кадрове перезавантаження найбільш корупційних для бізнесу і громадян органів державної влади: Держгеокадастр, Держгеонадра, Держекоінспекцію, Укртранбезпеку й Укравтодор. Термін – до 1 січня 2020 року, а якщо буде можливо, то зробити це раніше. Відповідальний – прем'єр-міністр України Олексій Гончарук», – заявив президент України.

Як стало відомо AgroPolit.com із власних джерел, на посаду нового голови Держгеокадастру висунуть уповноваженого президента із земельних питань Романа Лещенка. Варто зауважити, що в межах закону про зміни до бюджету №3279-д послабили процедуру відбору керівників держорганів, відтепер жодного конкурсу, лише співбесіда. 

Детальніше ознайомитися з питаннями, які доведеться вирішувати новому голові відомства, можна за посиланням на матеріал Влада змінюється: хто очолить Держгеокадастр та які питання доведеться вирішувати новому керівнику