друкувати


В Офісі президента готують зміни до податкового законодавства для підтримки бізнесу

29 травня 2020, 08:00

В Офісі Президента напрацьовують зміни до податкового законодавства для підтримки бізнесу, які через два тижні можуть подати на розгляд парламенту. Про це повідомляє прес-службу ОП.

«Заступник керівника Офісу Президента України Юлія Ковалів провела зустріч з представниками бізнесу стосовно напрацювання законодавчих ініціатив щодо удосконалення податкового законодавства», – йдеться у повідомленні.

За її словами, треба максимально підтримати бізнес, який тільки починає виходити з карантину, дати йому можливість повернути людей на робочі місця та запрацювати на повну потужність.

Представники бізнес-асоціацій зі свого боку висловили ключові побажання щодо нагальних змін податкового законодавства, зокрема:

– необхідність відтермінування окремих положень закону № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві»;

– визначення чітких та зрозумілих правил оподаткування контрольованих іноземних компаній, уточнення «ділової мети»;

– надання платникам податків достатнього часу для забезпечення збору даних та інформації, необхідних для декларування відповідних об'єктів оподаткування,

–    зменшення розміру штрафів за окремі незначні податкові правопорушення та інші пропозиції.

Ми на 90% на одній сторінці. Це дає надію, що вже за два тижні текст законопроекту з урахуванням пропозицій бізнесу може бути подано в парламент, – додала Ковалів.

За її словами, вже завтра розпочнеться обговорення окремих блоків змін у робочих групах, до яких увійшли представники влади та бізнесу.

Нагадаємо, що уряд презентував Програму стимулювання економіки для подолання наслідків COVID-19.