друкувати


Україна збільшила імпорт продовольства

28 травня 2020, 12:33

Україна нарощує імпорт продовольства, не зважаючи на світову кризу і карантин: країна стала більше імпортувати молочки, яєць, борошна і круп. Про це повідомляє експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Єгор Киян в ході відеоконференції, організованої (МЦПД), повідомляє fbc.net.ua

За словами фахівця, не зважаючи на важкий період, як для України, так і для всього світу, у країни вийшло з припинити свої експертні поставки на території інших держави.

Більш того, в деяких галузях держава навіть змогло наростити масштаби експорту. Це в основному стосується ринку аграрної продукції.

На поточний момент більшість аграріїв вже використовувало всі можливі квоти на експорт в країни Європейського союзу таких товарів, як мед, овочі, фрукти і натуральні виноградні і яблучні соки.

У той же час, спостерігається збільшення рівня імпорту ряду товарів, що вже позначається негативно на економіці України. Як вказав експерт, країна стала більше імпортувати молочки, яєць, борошна і крупи.

Тут дуже великі показники росту імпорту. Значить, щось у нас тут не так. Або ринок не захищається, або інші країни ведуть більш агресивну торговельну політику, – сказав фахівець.

Нагадаємо, що за даними Державної служби статистики, у 2019 році в Україну було ввезено агропродукції на $6,1 млрд. що на 11% більше, ніж у 2018 році, коли імпорт агропродовольчої продукції становив близько $5,5 млрд.