друкувати


Фермери з наділами менше за 300 га скаржаться на відсутність можливості отримати кредити у банках

28 травня 2020, 07:54

Фермери, які обробляють менше за 300 га землі скаржаться на відсутність можливості отримати кредити у комерційних банках. Про це у інтерв’ю для AgroPolit.com розповів колишній заступник міністра аграрної політики і продовольства України, власника фермерського господарства Віктор Шеремета.

«Програма Національного банку для комерційних банків виписана так, що коли вводять дані дрібного фермера, він не відповідає критеріям позичальника. І банк такого фермера одразу викидає, відштовхує з цієї програми, такі як він не можуть отримати кредит», – сказав Шеремета.

Віктор Шеремета побував на зустрічі з урядовцями, де розмовляли про програми держпідтримки аграріїв, кредитування, конфлікт навколо заборони ввезення добрив та інші проблеми аграріїв. Про це читайте у публікації Віктор Шеремета: Фермер потребує підтримки першим, бо працює на ринок країни та заробітком годує родину

Нагадаємо, голова Асоціації фермерів Драбівського району Черкаської області Валерій Перепелиця заявляв, що не міг отримати кредит та навіть втратив власні гроші, які відібрав банк.