друкувати


На Харківщині фермери експлуатували дев’ятьох рабів

27 травня 2020, 13:00

На Харківщині сім’я фермерів вербувала людей і примушувала їх працювати безкоштовно у власному фермерському господарстві. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

«У Харківській області поліцейські виявили сімейну пару, яка змушувала працювати безкоштовно дев’ятьох осіб у своєму фермерському господарстві. Чоловік і жінка вербували та перевозили робітників, серед яких один неповнолітній хлопчик», – ідеться у повідомленні.

Як зазначається, обшуки проводила прокуратура області спільно з управлінням по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУ Нацполіції в Харківській області.

Під час обшуків… виявлено дев’ять осіб, які зазнали примусової трудової експлуатації і не отримували заробітну плату. Серед них троє жінок, п’ятеро чоловіків, один неповнолітній. Крім того, вилучено 66 бойових патронів і 1 запал від гранати», – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування триває, проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без неї.

Нагадаємо, що прокуратура Харківської області повернула у державну власність 415 га сільськогосподарських земель вартістю близько 46,5 млн грн, які відсудила у власника.