друкувати


Романа Лещенка пропонують на посаду голови Держгеокадастру

26 травня 2020, 16:30

Очолити Держгеокадастр може уповноважений президента із земельних питань Роман Лещенко. Про це повідомило джерело AgroPolit.com у Кабміні. Повідомлялося, що йому зробили пропозицію очолити службу, тож зараз він обмірковує таку можливість. 

Лещенко був лобістом прийняття земельного закону на етапі його підготовки та розгляду у Верховній Раді України. Також він відстояв збереження Держпідтримки аграріїв на 2020 рік на рівні 4 млрд грн. 

Раніше в інтерв’ю AgroPolit.com Роман Лещенко розповідав, що відчуває себе компетентним у галузі фінансового права, адже мав практичний юридичний досвід у цій сфері та здійснював викладацьку діяльність. Називав 4 базові компетенції: міжнародне оподаткування, публічні фінанси, земельне та аграрне право.

Про позицію Лещенка щодо земельної реформи, тіньові схеми перепродажу угідь в обхід мораторію та зміну земельного оподаткування читайте за посиланням.

Нагадаємо, уряд звільнив з посади голови Держгеокадастру Дениса Башлика. На посаду т.в.о голови Держгеокадастру призначили Юлію Мороз, яка до того обіймала посаду першого заступника голови зазначеної служби.