друкувати


Україна та Грузія обговорили питання імпорту добрив, – посольство

26 травня 2020, 16:00

Посол України в Грузії Ігор Долгов обговорив із заступником міністра економіки та сталого розвитку Грузії Геннадієм Арвеладзе питання подальшого розвитку торговельно-економічних відносин, зокрема імпорт добрив. Про це повідомляється на сайті Посольства України в Грузії за результатами зустрічі 25 травня.

«Під час зустрічі обговорені питання подальшого розвитку торговельно-економічних відносин України та Грузії в умовах пандемії коронавірусу Covid-19, можливості активізації міждержавного діалогу, зокрема проведення Х засідання Спільної міжурядової українсько-грузинської комісії з питань економічного співробітництва», – йдеться у повідомленні

Зазначається, що сторони також обговорили стан підготовки Грузії до відновлення туристичного сезону та регулярного міжнародного авіасполучення, зокрема з Україною.

Відбувся обмін думками стосовно спеціального розслідування щодо імпорту в Україну деяких азотних добрив, яке наразі завершується в Україні», – додають у посольстві.

Нагадаємо, що запровадження квот на імпорт добрив може викликати зростання цін на внутрішньому ринку для аграріїв більше як у 3 рази, вважає народний депутат України, секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський.