друкувати


Кадрові перестановки в ДПЗКу нанесли компанії збитків у розмірі 6 млн грн

25 травня 2020, 16:00

Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) закінчила службове розслідування стосовно дій колишнього очільника корпорації в частині внесення змін до штатного розпису та Колективного договору АТ «ДПЗКУ».  За попередніми даними, згідно з висновком службового розслідування, внаслідок неправомірного внесення додаткових посад до штатного розпису, корпорації завдано шкоди в сумі 5 901 791,85 грн. Про це інформує прес-служба ДПЗКУ.

Повідомляється, що у період з 03.01.2020 по 07.04.2020 року, колишній очільник одноосібно без згоди правління АТ «ДПЗКУ», приймав рішення про визначення штатного розпису корпорації, тоді як такі повноваження віднесені виключно до компетенції правління. Своїми наказами неодноразово вносив зміни до штатного розпису корпорації, чим збільшив розміри посадових окладів окремих працівників, а також додатково ввів 18 штатних посад до чинного штатного розпису.

«На даний момент, за моєю ініціативою розпочато процес перевірок діяльності структурних підрозділів корпорації та її філій. Такі перевірки є свідченням прозорості у роботі державної компанії та частиною тих комплексних заходів, які ми спрямовуємо на її подальший розвиток та забезпечення ефективної діяльності», – наголосив Василь Коваленко.

За результатами службового розслідування направлено матеріали до правоохоронних органів, ведеться досудове слідство.

Нагадаємо, що тимчасовим виконувачем обов'язків голови правління «Державної продовольчо-зернової корпорації України» (ДПЗКУ) призначили Василя Коваленка.