друкувати


Аграрний комітет схвалив до розгляду законопроєкт про ветеринарну медицину

22 травня 2020, 12:30

Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики схвалив до розгляду законопроєкт №3318 «Про ветеринарну медицину та благополуччя тварин». Про це повідомляють джерела AgroPolit.com.

Зазначимо, що законопроєкт комплексно охоплює всі аспекти захисту здоров’я тварин, їхньої простежуваності, а також виготовлення, обігу й застосування ветеринарних лікарських засобів, ведення ветеринарної практики, благополуччя тварин, державного контролю за дотриманням законодавства про ветеринарну медицину та благополуччя тварин.

Законопроєкт виключає з норми закону про жорстоке поводження з тваринами порушення правил утримання тварин.

Водночас запроваджує:

Також законопроєкт визначає повноваження ветеринарних інспекторів різних рівнів та виключає функції ветеринарного нагляду для органів СЕС. Дію закону поширюють і на ввезення на митну територію України тварин. Окремо законопроєкт передбачає процедуру перевірки мисливських та рибальських угідь. 

Нагадаємо, законопроєкт про ветеринарну медицину зареєстрували на початку квітня.

Про основні зміни у сфері захисту здоров’я тварин та детальний аналіз законопроєкту читайте в інтерв'ю із заступником міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Сергієм Глущенком.