друкувати


Оновлення публічної кадастрової карти ускладнило роботу землевпорядникам

21 травня 2020, 11:27

Оновлення публічної кадастрової карти ускладнило роботу землевпорядникам. Таку проблему озвучив у своєму блозі на AgroPolit,com  голова спілки «Центр розвитку земельних правовідносин в Україні».

Проблема полягає в тому, що раніше дані про масиви земельних ділянок можна було отримати одним кліком. Тепер – це кропітка праця над кожною земельною ділянкою, складна механічна робота. По суті, в результаті отримуємо ті ж дані, але для цього тратимо не 1 хвилину, а тиждень (залежно від кількості земельних ділянок). Тратимо дорогоцінний час при користуванні оновленим та «покращеним» сервісом», — заявив Корейба.

Детальніше про це читайте у матервалі: Технічна реалізація закону про геопросторові дані створила проблему для землевпорядників

Нагадаємо, що ознайомитися зі станом українських земель тепер можна завдяки «Земельному довіднику України» — це детальна база даних про земельний фонд нашої країни та зручний гід по земельній реформі.

Довідник був створений завдяки роботі команд AgroPolit.com и Feodal.onlineи Ощадбанк. У довіднику можна дізнатися про місце України на земельній мапі Європи; отримати актуальні цифри по земельним ділянкам с/г призначення, паям, державним та землям у комунальній власності ОТГ. Також аграріям, потенціальним покупцям, інвесторам, та фінансовим установам буде корисна інформація, хто і скільки обробляє землі в Україні, скільки коштує державна та приватна земля. Важливим розділом є динаміка цін на землю в Європі після відкриття ринку.