друкувати


Уряд розширив напрями держпідтримки галузі тваринництва у 2020 році

21 травня 2020, 10:50

На засіданні уряду прийнято зміни до постанови №107, якими визначаються напрями та механізми надання державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції. За програмою передбачені видатки в обсязі 1 млрд. грн. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

Він зазначив, що цього року вперше запроваджується підтримка бджільництва.

«Стимулювання розвитку бджільництва сприятиме збільшенню кількості промислових пасік, запровадженню простежуваності продукції бджільництва, а також підвищенню її якості та конкурентоспроможності на внутрішньому та зовнішньому ринках. Крім того, галузь бджільництва важлива для розвитку малого підприємництва на селі», — йдеться у повідомленнні.

Відповідно до проекту постанови підтримка у 2020 році надаватиметься за такими напрямками:

Також з метою забезпечення державою взятих на себе зобов’язань пропонується надати отримувачам державну підтримку у повному розмірі, що був визначений у 2019 році відповідно до Порядку використання коштів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що аграрний комітет розробить оновлену програму держпідтримки тваринництва: компенсації 80% вартості придбання нетелів у племінній справі.

Нагадаємо, у 2020 році держпідтримка аграріїв відбуватиметься за 5-ма програмами.

Детальніше читайте у матеріалі: Бюджет-2020: які зміни очікують АПК та програми держпідтримки.