друкувати


Зеленський: Інвестиційний офіс в Україні запрацює у вересні під керівництвом екс-глави уряду Аджарії Левана Варшаломідзе

20 травня 2020, 14:10

Україна відкриє інвестиційний офіс у вересні 2020 року за керівництвом екс-глави уряду Аджарії Левана Варшаломідзе, повідомив президент Володимир Зеленський під час пресконференції 20 травня поточного року.

«Я можу сказати про інвестиційний офісі, який ми відкриємо в кінці вересня. Ми взяли туди керівником пана Варшаломідзе, який будував Батумі», – сказав він в ході прес-конференції в Києві в середу.

В даний час офіс зазнає кадрових змін, додав президент.

«Ми прийняли рішення – один окремий прозорий інвестиційний офіс буде працювати вже у вересні. І тільки він буде займатися всіма інвестиціями. Перший план я вже погодив... там план на 18 місяців швидких інвестицій в розмірі $ 7 млн», – прокоментував Зеленський.

Як зазначив президент, законопроект про інвестнянях готовий і в найближчі дні буде зареєстрований в парламенті.

«Що стосується інвестиційної няні, до речі, ми там дещо змінили, тому що зараз потрібно в світі боротися за інвестиції... Ми будемо за них боротися – ми знизили планку», – вказав він.

Володимир Зеленський додав, що законопроект буде передбачати призначення інвестняні для інвесторів, що вклали менше $ 100 млн, про які йшлося раніше. До того ж, зазначив президент, цей інструмент буде доступний не тільки іноземним інвесторам, а й українським.