друкувати


У "бурштиновій справі" підозрюють 32 людини ― Аваков

5 липня 2016, 11:40

32 людини підозрюють у причетності до незаконного видобутку бурштину у Рівненській області. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Він зазначив, що у справі про бурштин на території області було проведено 123 обшуки.

"У заступника прокурора області знайшли і злитки золота, дорогі годинники, гроші, мішки бурштину. У злочинах задіяні керівники обласної прокуратури, працівники СБУ, працівники Нацполіції, в тому числі серед керівників, і ціла низка криміналітету", ― розповів Аваков.

За його словами, схема ділилася на дві частини: контроль над видобутком бурштину, коли "за кожний вихід копачі віддавали дань правоохоронцям і працівникам адміністрації мільйони доларів"; і маніпуляція із місцем зберігання бурштину.

Обшуки на Рівненщині тривають досі.

Перший заступник голови Нацполіції Вадим Троян також повідомив про затримання у Києві одного з основних координаторів схеми – кримінального авторитета Миколи Ребешка, який "очолював кримінальну структуру, що розподіляла видобуток бурштину між бригадами і приймала гроші".
Як відомо, внаслідок спецопераці поліції, СБУ та ГПУ був затриманий заступник облпрокурора Рівненської області Андрій Боровик.

Його підозрюють в організації злочинного угрупування з незаконного видобутку бурштину на Рівненщині.

Окрім того, у зв’язку з викриттям схеми прикриття незаконного видобутку бурштину генпрокурор Юрій Луценко анонсував кадрові чистки в обласній прокуратурі. Від виконання обов’язків вже відсторонений прокурор Анатолій Ковальчук.