друкувати


В Аграрному фонді розповіли про фінансування агровиробників на 2020 рік

19 травня 2020, 16:00

Під час програми форвардних закупівель 2020 року ПАТ «Аграрний фонд» профінансував агровиробників на 233 млн грн. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Станом на травень, товариство закупило у сільгоспвиробників 72 тис. т зернових, зокрема пшениці, ячменю, жита, та кукрудзи.

В «Агарному фонді» зазначають, що це значно менші обсяги, ніж Товариство закуповувало в попередні роки, однак форвардна програма не завершена і  триватиме доти, доки будуть надходити заявки від агровиробників.

«На сьогодні ПАТ «Аграрний фонд» профінансував агровиробників на 233 млн. грн, закупивши 72 тис. тонн зернових. Так, це мало, порівняно з попередніми роками, але форвардна програма ще не завершилась і контракти будуть укладатись доти, доки будуть надходити заявки від аграріїв. Наша місія залишається незмінною – максимально підтримувати та сприяти розвитку малих та середніх агровиробників», – зазначають у прес-службі.

Нагадаємо, у лютні 2020 року під керівництвом Івана Баришева «Аграрний фонд» повідомляв про початок форвардної програми закупівлі зернових врожаю 2020 року. Загальна сума, на яку ПАТ «Аграрний фонд» планував профінансувати агровиробників, складала 2 млрд грн.

Раніше повідомлялося, Кабмін офіційно призначив новим керівником «Аграрного фонду» Богдана Банчука.