друкувати


В Україні пропонують реанімувати Держрезерв для забезпечення продовольчої безпеки України

20 травня 2020, 07:30

В Україні потрібно перезапустити Державне агентство резерву України (Держрезерв). Про це повідомив народний депутат, голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Олег Тарасов, йдеться у матеріалі Latifundist.com.

Він зазначив, що у нинішніх умовах до функцій Держрезерву повинна належати не тільки закупівля медичних товарів для протидії вірусу, а й активізація наповнення запасів продуктами першої необхідності. При цьому наразі для цього існують ледь не найкращі умови. Потрібно профінансувати його для закупівлі ряду продовольчих товарів та пального.

Олег Тарасов переконаний, що зараз чи не найкращий час поповнювати держрезерв і формувати продовольчий запас.

Сьогодні максимально важливо аби Держрезерв зіграв на випередження у ситуації із загрозою продовольчої кризи. Агросектор – не остання галузь української економіки. Це 13% ВВП, 39% експорту і валютної виручки, 3 млн зайнятих осіб. І у контексті світової економічної та продовольчої кризи він може стати рятівним колом для нашої держави. Нам слід лише зіграти на випередження та використати свої можливості по максимуму», — додав він.

Нагадаємо, раніше Олег Тарасов закликав уряд  використовувати ряд заходів, як от запас продуктів харчування в Держрезерві, для гарантування продовольчої безпеки України.