друкувати


На кожному 5-му підприємстві виявлено порушення карантину, – Держпродспоживслужба

15 травня 2020, 08:52

З метою проведення профілактичних та протиепідемічних заходів із запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) Держпродспоживслужба на період карнатину з 4 по 12 травня 2020 року здійснила 9,4 тис. заходів нагляду. Як результат, на кожному 5-му об’єкті виявлені порушення дотримання вимог протиепідемічних заходів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

За встановлені порушення територіальними органами Держпродспоживслужби надано 234 приписи та 1171 пропозицію щодо їх усунення, а також складено 88 протоколів.

Окрім того, Держпродспоживслужба здійснює нагляд за дотриманням вимог щодо протиепідемічних заходів за рядом об’єктів, діяльність яких передбачає приймання відвідувачів у офісних приміщеннях, торгівлю продовольчими (окрім ринків) та непродовольчими товарами, роботу закладів громадського харчування, перукарень та салонів краси. Під час здійснення нагляду за роботою таких дозволенних видів діяльності Держпродспоживслужба керується Тимчасовими рекомендаціями, затвердженими постановами Головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020 № 16, 17, 18, 20.

Нагадаємо, що бізнес отримав рекомендації від МОЗ для роботи в умовах послаблення карантину.