друкувати


Лісові й сільськогосподарські пожежі можна відстежувати онлайн, — Держлісагентство

14 травня 2020, 10:36

На мапі «Ліс у смартфоні» з’явилася нова функція — «Класи пожежної небезпеки», яка дозволяє оперативно відстежувати ситуацію в лісових господарствах, які входять до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України. Про це повідомив голова Держлісагентства Андрій Заблоцький у facebook.

«Продовжуємо діджиталізацію галузі… Відтепер інформаційні технології допомагатимуть громадянам, а особливо місцевим органам влади та ОТГ, оперативно відстежувати ситуацію з пожежною безпекою в лісових господарствах, котрі входять до сфери управління Держлісагентства. Також мапа стане в пригоді й працівникам ДСНС», — зазначив він.

Заблоцький пояснив, що, обравши на мапі «Пожежна небезпека», можна детально ознайомитися з природними класами пожежної небезпеки на окремих ділянках лісу (вони пофарбовані у відповідні кольори). Клас природної пожежної небезпеки визначається відповідно до породи та віку насаджень.

Голова відомства наголосив, що метою проєкту є моніторинг та класифікація можливих осередків пожеж та пожежонебезпечних ситуацій на території України. Ситуацію, яку демонструє мапа, обіцяють оновлювати постійно.

Наразі наші фахівці продовжують роботу над наповненням та вдосконаленням цього сервісу, — додав Заблоцький.

Нагадаємо, що Верховна Рада підтримала законопроєкт №2339, який підвищить штрафи  за спалювання сухої трави та листя до 153 тис. грн.