друкувати


Денис Башлик пояснив, як зміниться структура аграрного ринку після відміни земельного мораторію

15 травня 2020, 08:20

Як зміниться розподіл ринку землі після відміни мораторію на продаж землі с/г призначення та початку дії закону 552-IX (реєстраційний 2178-10) «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення пояснив голова Держгеокадастру Денис Башлик. Про це він розповів у інтерв’ю AgroPolit.com.

«Я завжди задавався питанням, що мені заважає займатися фермерством? Звісно, це питання оренди землі. Я розумію, що, маючи певну кількість грошей, я маю їх вкласти, але у мене відсутня впевненість у тому, що завтра буде з цією землею. Особливо чутливим це питання постає для тих, хто займається вирощуванням нішевих культур, багаторічних насаджень та інших культур... Холдинги мають переважно працювати на зовнішні ринки, а дрібні фермери мають забезпечувати внутрішній ринок і їм потрібно допомогти», – сказав Башлик.

Земельний довідник України 2020 — інфографічний навігатор по ринку землі

Нагадаємо, у парламенті пропонують створити Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. Про думку аграріїв, представників ринку та фахівців щодо ринку землі та про те, які невирішені питання автоматично постали перед урядом та парламентом після голосування за земельний закон читайте у публікації.