друкувати


Виробництво у сільському господарстві впало на 5,2%

13 травня 2020, 10:17

У березні 2020 року рівень виробництва в сільському господарстві впало на 5,2%. Карантин призвів до зменшення експорту м’яса птиці та яєць. Про це повідомила прес-служба Мінекономіки.

«У сільському господарстві у березні 2020 року відбулося зменшення обсягів виробництва на 5,2% («плюс» 1% у лютому 2020 року). Зважаючи на сезонний характер виробництва рослинницької продукції, з січня по травень валова продукція сільського господарства формується виключно за рахунок виробництва продукції тваринництва», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що введення безпрецедентних карантинних заходів, зокрема у країнах-торгових партнерах, позначилося на суттєвому зменшенні експорту м’яса птиці та яєць у березні.

Так, у січні-березні 2020 року відбулося скорочення виробництва яєць (вперше з 2016 року) та обсягів вирощування сільськогосподарських тварин (у живій масі) на підприємствах, що ускладнювалося зниженням попиту на м’ясо з боку закладів громадського харчування в умовах їх закриття на період карантину. Крім того, через високі фінансові затрати у вирощуванні поголів’я великої рогатої худоби, продовжує спостерігатися скорочення виробництва молока.

Нагадаємо, що селяни України потребують уповноваженого з питань розвитку сільських територій.