друкувати


«Ольвія» стане першим концесійним портом в Україні, – Криклій

11 травня 2020, 10:13

Спеціалізований морський порт «Ольвія», розташований у Миколаєві, стане першим концесійним портом в Україні. Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, оглянувши потужності підприємства під час робочої поїздки до Миколаївської області 8 травня, інформує прес-служба міністерства.

«Вперше за історію України ми провели чесні та відкриті концесійні конкурси у портах Ольвія та Херсон. Найближчим часом будуть підписані відповідні договори. Ольвія – наш перший концесійний проєкт, за яким ми реалізуємо наступні. У межах цього проєкту ми залучаємо до роботи в Україні провідного світового оператора – катарську компанію QTerminals. Вона інвестує 3,4 млрд грн у розвиток порту, що позитивно позначиться не лише на інфраструктурі Миколаєва, а й, без перебільшень, усієї країни», – сказав Криклій.

За його словами, планується, що концесійні договори портів Херсонського та «Ольвії» будуть укладені в один день.

Криклій зазначив, що нині потужності українських портів використовуються лише наполовину, тому їх необхідно модернізувати.

Це не лише дозволить збільшити доходи для державних та місцевих бюджетів, що підуть на зарплати, пенсії, розвиток освіти та науки, культури. Це робочі місця для людей і гідна оплата їхньої праці. Ми гарантуємо трудовим колективам концесійних портів збереження робочих місць упродовж 5 років, – додав Криклій.

Нагадаємо, що раніше у Мінінфраструктури заявили, що, попри ускладнення логістичних процесів у всьому світі, викликаних пандемією COVID-19, процес передачі українських морських портів у концесію триває.