друкувати


Володимира Лапу можуть повернути на посаду голови Держпродспоживслужби

7 травня 2020, 20:16

На посаду голови Держпродспоживслужби на час карантину можуть призначити колишнього очільника служби Володимира Лапу. Про це повідомляє джерело AgroPolit.com у парламенті.

За словами джерела, наразі все йде до того, що оголошувати новий конкурс не будуть, а просто призначать нового очільника на час дії карантину. «Схоже, що Геннадія Супіханова (один з основних претендентів за результатами проведеного кадрового конкурсу) «збивають» і звучить прізвище Володимир Лапа. Хоча обговорюються ще одне», — говорить співрозмовник.

Нагадаємо, що МЕРТ і досі не оголосило результати кадрового конкурсу на голову Держпродспоживслужби, оголошеного півроку тому. До фінішу дійшли чотири кандидати: Ігор КузінСергій ГлущенкоГеннадій ГадзовськийГеннадій Супіханов.

На час протидії коронавірусу в межах закону про зміни до бюджету №3279-д депутати послабили процедуру відбору керівників держорганів — жодного конкурсу, лише співбесіда. У Єврокомісії відреагували на призначення на держпосади в Україні без конкурсу — засудили такий крок.